DE KONINGSTHEATER ACADEMIE

De Koningstheateracademie (KTA) is dé hbo-opleiding tot de cabaretier van morgen. Voor de dwarsdenker die wat te zeggen heeft over de wereld, de vreemde eend die humor gebruikt om mensen te raken, de kleinkunstenaar die z’n publiek aan het denken zet. In het theater, én daarbuiten.

Traditiegetrouw draaien de studenten in voorbereiding op het afstuderen een ‘lammerentour’, wil je daar meer over weten? Check de Lammerentour op Instagram. Speciaal voor Festival Onderuit hebben we een paar van die ‘lammetjes’ kunnen lenen.

MADDIE VENEMA

Mens zijn is best geinig, maar je hoeft geen expert te zijn om te zien dat er ook veel pijn bij komt kijken. Het nieuws zit vol met groot leed, zelf worstel je misschien met klein verdriet, overal is wel wat mis. Maddie gaat de mistroostigheid te lijf. In haar cabaret struikelt ze charmant door maatschappelijke thema’s en neemt ze alles en iedereen op de hak, haarzelf inclusief. Allemaal in een zoektocht naar hoop.

Maddie speelt op zaterdag 25 en zondag 26 mei op Onderuit.

ANNE-JOSÉ KROONEMAN

Anne-José is een excentrieke maker die zich bezighoudt met haar plek in deze wereld, maar het liefst creëert ze haar eigen plek waar ze helemaal schaamteloos zichzelf mag zijn. Of het nou dans, conference, zang of fysiek spel is, overal neemt ze haar publiek ongegeneerd in mee.

Anne-José speelt alleen op zaterdag 25 mei op Onderuit.

SEM MEEUWESEN

Sem, een lange, Brabantse jongen van 24 jaar onderzoekt mens zijn. De emotionele mens, de rationele mens, de mens in relatie tot andere mensen, tot dieren, tot natuur, en andere perspectieven op mens-dier-natuur relaties. Want, is je eenzaam voelen iets ergs? En wat is de overeenkomst tussen koffie drinken en bomen knuffelen?

Sem speelt alleen op zondag 26 mei op Onderuit.