Jamie Lee Vermeer is een kunstenares die voornamelijk dieren tekent en ook in opdracht werkt. Onder de naam “Dierenportretten met een verhaal” vertelt zij graag de verhalen van dieren door hun ogen. Volgens Jamie neemt de blik van een dier je mee in zijn of haar ziel. Dieren zijn puur en vertellen veel. Vaak portretteert Jamie huisdieren, vooral katten en soms honden. Zij krijgt ook regelmatig verzoeken van mensen om een dier te portretteren dat niet meer leeft.

"Een dier vereeuwigen op papier of doek is mooi om te doen. Zo heb je het dier altijd bij je. Vaak “vang “ ik een oud dier met tekenen net tussen het jong en oud in. Het is iets wat gewoon gebeurt. De achtergrond kleuren bij dierenportretten stem ik af op het dier. Zelf heb ik Autisme met daarnaast een licht verstandelijke beperking , maar ook Fibromyalgie wat soms zorgt voor dagelijkse lasten. Dit weerhoudt mij er niet van om te tekenen of te schilderen. Schilderen en tekenen is voor mij een vorm van ontspannen en soms even ontsnappen uit de drukte van de wereld. Daarnaast werk ik ook op gevoel. Dit houdt in dat ik soms iets maak wat er uit moet en het mag ontstaan. En daar komen weer de mooiste, bijzonderste creaties van."

Jamie werkt met alle materialen, waaronder olieverf op de manier waarop de oude meesters schilderden. Daarnaast werkt zij vaak met pastel, maar ook met andere materialen. Het is voor Jamie altijd een eer om een dier te mogen vereeuwigen, en zij doet dit dan ook met veel liefde.

www.instagram.com/vermeerartportraits/