Onderuit is een tweedaags festival met theater, dans, muziek, poëzie en beeldende kunst in het Groene Hart. In de polder van de Lagewaard, vlakbij Alphen aan den Rijn. Op zaterdag 25 en zondag 26 mei. Een opzienbarende mix van theater, performance, muziek en beeldende kunst met de polder als decor.

Fiets Het festivalterrein in de hoek van de Lagewaard en de Batelaan kun je gemakkelijk met de fiets bereiken. Gebruik het adres Lagewaard 76, 2396 AZ Koudekerk aan den Rijn in bijvoorbeeld Google Maps om een goeie fietsroute uit te zoeken. Vanuit Leiden kun je via de Ruigekade, dat is een mooie route door het landschap. Zo kun je alvast een beetje in de sfeer komen. Bus – Op ongeveer een kwartier loopafstand is de bushulte ‘Landlustweg’ te vinden. Bus 169 vanuit Alphen aan den Rijn én vanuit Leiden stopt hier eens in het half uur (‘s avonds om het uur). Auto – meer informatie over parkeermogelijkheden volgt.

Wandelen door de Lagewaardse polder is als rondkijken in een prachtig museum waar van alles te ontdekken is. Als je goed oplet, ontdek je de loop van de Luttike Rijn, de kleine Rijn, als zijarm van de grote broer die hier tot de vijftiende eeuw haar water door het land stuwde. Water dat van de bewoners weg moest, want het was al moerassig genoeg… lees meer