logo wie wat waar
   


Nico Roelandse
 

NICO ROELANDSE
“De cluchte van eenen dronckaert.”

Soms wordt kritiek nog snel vergoeilijkt met de woorden “Het is maar een grapje”. Dat is niet nieuw. Rond 1540 schreef Cornelis Crul 'De cluchte van eenen dronckaert' . In die tijd was dat de vertelvorm waarin kritiek getolereerd werd. Het is één van de eerste monologen uit de Nederlandse literatuur voor zover bekend.
Een man is zo dronken dat hij zich op weg waant naar de hemel. Voor hem is het paradijs een kermis met heel veel bier. Op weg daar naartoe overziet hij de wereld en al haar fouten. Talloze tafereeltjes ontrollen zich voor zijn geestesoog en hij valt van de ene verbazing in de andere. Maar de weg naar 't hemelrijk blijkt hobbelig en lang.........

Deze monoloog van ongeveer een half uur is hertaald en wordt gespeeld door Nico Roelandse en is in z 'n geheel na te lezen op www.kluchten.museum-jcroelandse.com.

Opstaan voor fietsers en wandelaars van de hier finishende wandel- en toertocht van Rotary. Niet door de dronkaard heen roepen.
 
24 mei

op verschillende tijden tussen 13 u. en 17 u.

Plaats: Het Kluchtenplein
Hazerswoude Dorp
 

 

 

 

Terug
 

V.I.O.S.
 

V.I.O.S.
“Bij de neus”

Over VIOS (Vriendschap Is Ons Streven) anno 1966:
Ons domicilie ligt midden in de Randstad Holland; in Oud Ade. Een piepklein dorpje aan de Kagerplassen. Zevenhonderd zielen wonen er slechts. Plus een toneelvereniging met méér dan vijftig spelende leden en een eigen theatertje in het plaatselijke dorpshuys.
Inderdaad; da's uniek ! Nog unieker is dat VIOS dit seizoen met een kleine groep dit seizoen 'op lokatie' speelt. Want het straattheater wat wij spelen is gloednieuw en nog nooit eerder vertoont.
Over   Bij de neus !   ( kluchtig spel van Aris Bremer)
In elke gemeente komen heikele conflicten voor tussen beleidsmakers en de bevolking.
Niet verwonderlijk dat de plaatselijke politici regelmatig in conflict komen met hun eigen burgers. De ego's zijn vaak groot. Zo ook in het (denkbeeldige) Hazerswoude.  Baljon, de burgemeester wil een casino binnen zijn gemeente. Hij heeft zelfs een geldschieter gevonden. Het houdt hem zo bezig dat hij maar weinig tijd heeft voor zijn vrouw Katie. Dan verschijnt Tuk, een flierefluiter en vrouwenversierder.....
website
 
24 mei

op verschillende tijden tussen 13 u. en 17 u.

plaats: Het Kluchtenplein
Hazerswoude Dorp
Terug
 

Blue Monday:
Kees Jansen, Hans de Bruijn, Nelis van der Krogt
 

BLUE MONDAY

Blue Monday is opgericht in 1991 en begon met het spelen van Nederlandse volksmuziek. In de loop van de jaren heeft de band zich toegelegd op de Ierse traditionele muziek. Door zich steeds verder te verdiepen in die muziek en met name ook door meerdere bezoeken aan het groene eiland en het spelen in diverse pubs, is de band steeds hechter geworden met de Ierse muziek.
In kleine gezelschappen wordt vaak onversterkt gespeeld en worden de songs gelardeerd met verhalen en anekdotes, terwijl in andere gevallen volle zalen worden bewogen tot het meezingen van Ierse evergreens

website
 
24 mei

14 - 17 u.
plaats: Boerderij de Beukehof,
Spookverlaat 1
Hazerswoude-Rijdijk


Terug
 

 

HET BERNARDUSKOOR

Het koor zingt een aantal Avé Maria's van oa Edward Elgar en Nico Wesselingh. Ook zal het lied Donkere Nacht te beluisteren zijn. De tekst is van Godfried Claassen
en de muziek voor koor, piano en accordeon is van Marco Kalkman. Het Bernardsukoor wordt begeleid door Hine van Os op piano.
Afwisselend zingt het koor en leest Joke Linders voor uit haar boek: Witte zuster in donker Afrika. Er ligt informatie over het project in Afrika, opgezet door de witte zusters.
Er is gelegenheid tot het geven van een vrijwillige bijdrage voor dit project.


Het Bernarduskoor is opgericht in 1834 in buurtschap “De Groenendijk”. Een geschiedenis van 175 jaar zingen tijdens kerkdiensten en uitvaarten. Het koor is altijd sterk verbonden met families die liefde voor kerkmuziek hoog in het vaandel droegen en nog dragen, een levenswerk voor velen.

website
 
25 mei
20.00 u.
plaats: Spookverlaat 8
Hazerswoude Rijndijk

Deze voorstelling wordt gecombineerd met de lezing van Joke Linders
Terug
 


Michel de Bakker

KLIK HIER voor een videoimpressie van deze voorstelling

 

MICHEL DE BAKKER / ECLAT
"De Veerman" Een reis uit de tijd

Een select publiek komt tegen de schemering samen in café de Hoek in Koudekerk, voorheen een kruispunt in het land van de Heren van Poelgeest. De Oude Rijn stroomt dan nog oeverloos door het laagland. Het is tijd om geheimen te onthullen, herinneringen op te halen. Over tastbare zaken zoals die kogel op weg naar zijn inslagpunt in de houten tafel van het café. Over het ongrijpbare: de aantrekkingskracht van het open land, stemgeluiden achter het Torentje van Poelgeest.
We gaan te water.
Welke kant gaan we op? We varen van hier naar daar, van toen naar nu, van buiten naar binnen. De veerman zet je over, slaat een brug naar jouw herinnering en brengt je naar de Muze…
Na een uur sta je weer met beide benen op de grond. Van toen in nu.
Spelers:
Jan de autochtoon, de schatbewaarder: Ontvangt de bezoekers in het café.
Michel de Veerman:  Neemt de mensen mee, vertelt en luistert, speelt fluit.
Marianne de muze:  Zingt. Betovert.

Deze voorstelling is geadopteerd door Bibliotheek Rijn en Venen in het kader van hun project "Levend Water"
Lees HIER meer over dit project.
 
26 en 27 mei

21.15 u
plaats: Cafe de Hoek, Koudekerk

Plus-voorstelling
Reserveren alleen via
06 55876875.

Terug
 

 

GEJUS VAN DIGGELE
"De levende tijdmachine"

Je stopt er een oude speelkaart in en Gejus van Diggele neemt je mee, terug in de tijd, tientallen maar ook honderden jaren geleden. Met zijn verrassende verhalen vol menselijke details en met veel plaatjes brengt hij geschiedenis tot leven. Vaak om te lachen, soms ook ontroerend maar bovenal verbazingwekkend. U zult voortaan met hele andere ogen naar speelkaarten kijken!
De levende tijdmachine brengt u onder andere naar Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Nederland en Amerika. Met thema’s als muziek, geld, dans, uitvindingen, huwelijk, vondelingen en de Franse Revolutie.

Niets is verzonnen, alles is echt gebeurd. U ziet en hoort dingen waar u geen idee van had. Verteld door een gepassioneerde verzamelaar en onderzoeker. Dat maakt deze avond zo anders, zo facinerend. 
 
26 mei

20.15 u

plaats: Pleyn 68,
Hazerswoude Rijndijk

Plus-voorstelling
Toegang € 6,- p.p. voor houders van het festivalpassepartout. Zie www.onderuit.eu
Zonder passepartout € 7,50 p.p. Kaarten reserveren: info@wistjijdat.com

Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting "Wist jij dat?"
KLIK HIER voor meer info over de stichting.


Terug
 

Duo Doorgedraaid: Knisper en Archibald

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen


 

DUO DOORGEDRAAID
"Alles went, zelfs een pierement."

Een orgelman en een klarinettist zitten voortdurend in elkaars vaarwater. Op allerlei manieren proberen ze elkaar muzikaal uit te schakelen, met als doel het podium voor zich alleen te hebben.
Echter na heel veel schade en schande blijkt uiteindelijk de liefde voor het musiceren te triomferen en deze overstijgt de gevoelens van rivaliteit en afgunst…

 
27 mei:
Na afloop van de voorstelling "Cor en Koos en het zwarte gat" trad dit duo op.
De video is met de telefoon opgenomen door Jeannette Heyda.


website
 
27 mei
Schoolvoorstellingen
plaats: Het Anker

27 mei
19.00 u.
Openbare voorstelling
plaats: Jeu de Boer


28 mei
Schoolvoorstellingen
plaats: De Juffrouw
2 juni
Schoolvoorstellingen
plaats: De Rank
 
 
 

Terug
 

 

ALICIA FERNANDEZ SOLLA
"2010 - 2110: Wat ik je wilde zeggen"

Heb je iets te zeggen aan de wereld van morgen?
Project oprichters Meire Vieira en Alicia Fernandez Solla vragen mensen om berichten achter te laten aan de samenleving van de verre toekomst.
Deze berichten worden op video genomen en opgeborgen tot 2110.

website
 
24 mei
Het Rietveld,
tijdens de vaaroute
 

 

 


Terug
 

 

THEATERGROEP TRIP
"De oude Nor"

Trip is een theatergroep die werkt vanuit de 'taal' van het lichaam. Het lichaam geeft voortdurend uitdrukking aan gevoel en emoties.  
Trip werkt met alledaagse, herkenbare beelden die worden afgewisseld met vervreemding en absurditeit. Er is minimaal gebruik van tekst en veel inzet van muziek.
De groep bestaat drie jaar en is voortgekomen uit acteercursussen die gebaseerd zijn op de expressie van het lichaam.

Tijdens het Onderuitfestival is Trip te zien in de “oude Nor” in Hazerswoude-dorp. Daar spelen zij 15 minuten locatietheater geïnspireerd op de “de oude Nor”.
Spel: César-Gomez-Hernandez, Yolanda van Mackelenbergh, Irene van Velzen,
Regie: Margriet Snelderwaard.

website
 
28 mei
ieder heel en half uur vanaf 18:00 - 22:00 u.
29 mei
ieder heel en half uur vanaf 13:00 -16:00 u.
Plaats:
De oude nor
Gemeneweg 8,
Hazerswoude-Dorp
 
 
 
 

Terug

 

 

LADY & THE TRAMPS


Deze Hazerswoudse coverband, met Harmine Groenendijk, Mike Emmen, Arjan en Remko Lammers, spelen spetterend. Harmine, met een krachtige en soms ook zoetgevooisde stem, beweegt zich als een lady, maar kan ook als een tramp op het podium tekeer gaan.


website

 
25 mei
tijd: 22.30 u.

plaats:
Boerderij Nieuw Endt
Spookverlaat 4

Dit concert vindt plaats na het optreden van Onder Ons

Terug
 

 

MEJUFFROUW LEEFT

Mejuffrouw Leeft is een kunstenaarscollectief dat zich met o.a. voorstellingen, workshops, multi disciplinaire acties en culinaire uitspattingen veelzijdig wil manifesteren in de maatschappij.
Tijdens de fietsroute bieden zij u een Mejuffrouw Leeft Break aan waarin u in sneltreinvaart door wordt binnengehaald, meegesleept, opgepept en opgelapt zodat u daarna weer met nieuwe energie en een uniek aandenken aan Mejuffrouw Leeft verder kan gaan.
Dus geeft u zich vooral over en laat u verrassen: na deze wervelende ervaring zal u anders op de fiets zitten!!
 
25 en 26 mei
tijdens de fietsroute


Terug
 

 

SLICKSLACK

SlickSlack, een Hazerswouds bandje die bestaat uit Corine (zang), Rian (drums), Jeep (bas) en Frank (gitaar) is opgericht in 2007 met muzikanten die allemaal in een reeks zeer verschillende bandjes hun sporen hebben verdiend. Het resultaat van deze samenwerking is een band die swingende, eigen nummers aflevert met invloeden uit allerlei muzieksoorten.
 
24 mei

tijdens de vaarroute

 

 

 

terug
 
   
 
1  2  3
 
volgende